Jakou hračku vybrat k Vánocům pro dítě do jednoho roku?

31.10.2014 16:53
Znova po roce nastává ten kouzelný čas Vánoc! Lidé jsou svátečně naladěni, usmívají se více než kdykoli jindy a ulice rozzáří kouzelné vánoční osvětlení. Vzduch okolo nás je naplněn něžností a láskou, až se zdá, jako by doopravdy jiskřil. 
 
Vánoce jsou obdobím znovu shledání s našimi blízkými a také obdobím, kdy darujeme svým milovaným dárky na znamení, že je milujeme a neustále je nosíme v srdci. 
 
Máme-li v rodině malé dítě, jsou Vánoce o to radostnější. Ty velké, očekávání plné oči malých dětí, když čekají až je Ježíšek zvonečkem přizve ke stromečku, zkrátka nic nenahradí. Na rovinu si přiznejme, co by byly Vánoce bez radostného smíchu dětí.
 
Co ale dětem pořídit pod stromeček? U starších dětí je to jednoduché, ty si jednoduše napíšou nebo nakreslí dopis Ježíškovi a my máme naopak problém, abychom všechny jejich přání vyplnili. 
 
Co koupit ale malému prckovi, kterému ještě nebyl ani rok? U hraček pro tak malé děti musíme při výběru dávat především pozor na to, aby hračka neobsahovala malé oddělitelné části, které by mohlo dítě spolknout či vdechnout. Velice důležitá je také zdravotní nezávadnost, proto se při koupi hraček poohlédněte po označení CE nebo značce Bezpečné hračky, která vám poskytne jistotu, že hračka  nebude dítě  ohrožovat na zdraví. 
 

Není hračka jako hračka

Nezapomínejme na to, že se hračka významně podílí na výchově a vývoji nejmenších dětí, proto jsou velice vhodné edukační hračky, které budou vaše dítě inspirovat a podněcovat k rozvoji jeho psychických i fyzických vlastností. 
 
V prvním roce života se dítě rychle učí a poznává svět kolem sebe. K tomu, aby byl jeho vývoj správný a plnohodnotný, potřebuje správné podněty, proto nesmíme brát výběr hraček pro děti do jednoho roku na lehkou váhu. 
 
Správná hračka pro nejmenší podporuje logické uvažování dětí, zlepšuje jejich koordinaci a povědomí o prostoru. 
 
Na trhu existuje mnoho kvalitních výrobců hraček pro nejmenší, z mnoha jmenujme například firmu Mattel, Simba či Lamaze. 
 
Firma Mattel patří mezi profesionály ve svém oboru. Není divu, vždyť svou činnost provozuje již od roku 1945.  Právě společnost Mattel nabízí nejmenším dětem pod značkou Fisher Price vysoce kvalitní a edukační hračky. 
 
Po zadu nezůstává ani společnost Simba, která nabízí nejmenším dětem řadu chrastítek, hudebních hraček i hraček do vody, se kterými i každodenní koupání dostane nový rozměr. 
 
Za zmínku stojí i značka Lamaze, pod kterou se skrývají unikátní textilní hračky pro nejmenší děti, které jsou doplněny různými aspekty vyvolávající zájem nejmenších dětí. 
 
Nenechte výběr dárků pro nejmenší na poslední chvíli a pořiďte jim takové hračky, se kterými zažijí nejen spoustu zábavy, ale také ponaučení a porozumění.